Farkas az asztalnál könyv borítója

Augusten Burroughs
Farkas az asztalnál

4.3 (9)
nyomtatás Kedvencek közé
 • Általános fogyasztói ár:2980 Ft
 • Akciós ár: 2 235 Ft
  Megtakarítás 25%
 • Regisztrált vásárlóinknak: 2 086 Ft
  Megtakarítás: 30%
 • Az árak tartalmazzák az általános forgalmi adót.
kosárban van

Farkas az asztalnál - a könyv részletes tartalma

 • Oldalak száma: 224
 • ISBN: 9789639667631
 • Nyelv: magyar
 • Kiadás éve: 2008
 • Illusztráció: Színes fotókkal
 • Borító: Cérnafűzött, keménytáblás
 • Súly: 283 gr gr
 • Fordító: Illés Róbert

Kisfiúként egyszer azt álmodtam, hogy apám kivitt az erdőbe, ahol egy hulla hevert. Apám elásta a holttestet, és azt mondta, nem beszélhetek róla senkinek. Ez volt az egyetlen dolog, amit valaha együtt csináltunk, mint apa és fia, én pedig megígértem, hogy soha nem mondom el. De a legtöbb álmommal ellentétben ennek az emléke sosem halványult el. És néha… önkéntelenül is feltettem magamnak kérdést: vajon tényleg csak álmodtam? Gyermekkorában Augusten Burroughs számára az apja csak egy árny volt: egy alak a lépcső tetején, egy köhintés a földszintről, egy némán cigarettázó figura a sötétben. Ahogy Augusten idősebb lett, úgy bontakozott ki előtte apjának sötét és fenyegető személyisége. Valami gonosz, titokzatos, megnevezhetetlen borzalom. Egyik szörnyű csalódás követte a másikat, és Augusten gyermekkora hamarosan véget ért. Az apa, akiről mindig álmodott, nem létezett. Az ő apja egy távoli, közönyös figura volt, akit nem érdekelt a fia. És akkor kezdetét vette a „játék”. A Wolf at the Table-ben Augusten Burroughs egy eddig fel nem derített területre lép, a kimondhatatlan érzelmek birodalmába. Kendőzetlenül beszél szeretetről és gyűlöletről, ami az apa és fia kapcsolatának minden egyes pillanatát átjárja. Sokkoló őszinteséggel és döbbenetes éleslátással megírt regénye ajánlott olvasmány mindenki számára, aki tudja, mit jelent egy szülő feltétel nélküli szeretete után sóvárogni. A szívszaggató és helyenként brutális történetben mégis van valami felemelő és irracionális életigenlés. A Farkas az asztalnál egy emlékirat, egy könyörtelen nyíltsággal megírt visszaemlékezés a kegyetlenségről és a remény megváltó erejéről.

A könyv legolcsóbban itt, kiadói webshopunkban kapható!

 1. nija 2009-09-17 13:20:17

  Ez a könyv egyszerűen zseniális! Nem tudtam letenni, végig rágtam a körmöm! Nagyon izgalmas volt!

 2. agota2210 2009-09-21 11:52:30

  Az egyik legjobb könyv amit eddig olvastam. Mindenkinek ajánlom

 3. Klári 2009-09-21 20:57:33

  Nagyon jó ez a könyv. A Farkas az asztalnál egy igaz történet egy olyan borzalmas gyerekkorról, amilyet mi már hálistennek nehezen tudunk elképzelni. Nagyon jó könyv, csak ajánlani tudom.

 4. buzavirag 2009-09-22 13:38:49

  Megdöbbentő volt, szinte tökéletes mű. Imádtam Augusten Burroughs írói stílusát, a könyv drámaiságát és meglepően szókimondó kegyetlenségét.

 5. Csenga 2010-03-02 15:50:37

  A Molyon láttam,hogy elég nagy a fejetlenség ezzel a könyvel kapcsolatban...nos biztos forrásból tudom,hogy a mű önéletrajzi ihletésű vagyis nem kitalált!!! Általában a szerző egy kitalált történet elejére nem írja ,hogy egyes neveket megváltoztattam...ha kitalált lenne ennek semmi értelme sem lenne!Ugye???  Nos a történet Augusten gyermekkorát öleli fel,egészen apja haláláig.Nem egy könnyen emészthető könyv...nagyon nyomasztó.Agusten apja szó szerint elmebeteg de az okosabb fajtából,aki tökéletesen meg tudja téveszteni a környezetét,egy egyetemen professzor,és ugyan ki gondolná egy egy ilyen emberről,hogy a saját gyerekét lelkileg teljesen megcsonkítja nap mint nap? Hogy a saját feleségét megerőszakolja?

  Augusten semmi másra nem vágyik,csak apja szeretetére,amit sosem kap meg,mikor úgy nyolc tíz éves lehetett,már semmi másra sem vágyik csak apja hagyja békén,imádkozik istenhez,hogy apja haljon meg...anyja egy ideig még a kisfiú egyetlen biztos pontja ,aztán Ő is összeroppan-"Amikor anyám végre hazaért,olyan enervált és annyira riasztóan sovány volt,hogy azonnal elkezdtem aggódni,mi van,ha a legfontosabb tulajdonságai ott maradtak a kórteremben.Láttam is lelki szemeimmel,ahogy egy nővér meglátja a sötét,zilált kupacot padlón,felsöpri,és kidobja a szemétbe anélkül,hogy észrevenné,az volt anyám lelke ...."  Augusten korához képest rendkivül intelligens és érett gyerek volt,nagyon gyorsan rájött,hogy apját kerülnie kell,és ,hogy anyja az egytelen támasza...ami nagyon meglepő,hogy az Őt ért sérelmeket nem vezeti le senkin,semmin,nem lesz állatkínzó mint sok más bántalmazott,sérült gyerek,rajong az állatokért,és teljesen kiborul mikor apja több kedvencét is megöli.Rá tud csodálkozni a természetre,a növényekre,érdekli a világ ,a bolygók,csillagok.

  Borzasztó volt olvasni,hogy hogyan tudott épelméjű maradni egy ilyen családban,persze szorongásos,alkoholista felnőtt lett,és állandóan attól retteg,hogy olyan lesz mint az apja...sokszor olyan érzése van csak képzelte,hogy apja ilyen ördögi volt,csak álmodta...  Hamarosan megjelenik a a következő könyve a szerzőnek, a Kiszáradva-nagyon kiváncsi vagyok,hogy milyen élete lett egy ilyen gyereknek,akivel a bátyja sosem játszott,de mielőtt örökre eltűnt otthonról,még megtanította lőni,hogy meg tudja magát védeni apjukkal szemben.

  Az anyjára nagyon dühös voltam,amiért ezt tűrte,miért nem ment el?? Bárhol jobb lett volna mint egy őrült mellett,aki megerőszakolja,és éjjelente a fiát ijesztgeti.Több alkalommal is meg volt a lehetősége,mikor pár napra motelekbe menekültek,mikor a férj dühöngött,hogy soha nem mennek vissza...mégis újra és újra visszatért hozzá.  Érdekes hangvételű,tárgyilagos de végtelenül szomorú történet.A borító szerintem nagyon jól illik a történethez,akárcsak a cím.

 6. Krisztina 2011-03-15 19:45:57

  Nekem is nagyon tetszett. Sajnálom, hogy ilyen apja volt és, hogy így kellett felnőnie.

Hozzászólás írása

A véleményezések csak moderálás után jelennek meg. Az e-mail címet kérjük megadni - nem adjuk közre az oldalon, harmadik félnek nem továbbítjuk és kéretlen levelet sem küldünk.

Megjelent cikkek, vásárlói értékelések, hozzászólások:

Bookline vásárlói értékelés: KIVÁLÓ
Libri vásárlói értékelés: KIVÁLÓ

OLVASÓINK ÍRTÁK:

nija - Budapest 2009.05.20
Ez a könyv egyszerűen zseniális! Nem tudtam letenni, végig rágtam a körmöm! Nagyon izgalmas volt!

agota2210 - Debrecen 2009.05.21
Az egyik legjobb könyv amit eddig olvastam. Mindenkinek ajánlom

buzavirag - Békéscsaba 2009.06.07
Megdöbbentő volt, szinte tökéletes mű. Imádtam Augusten Burroughs írói stílusát, a könyv drámaiságát és meglepően szókimondó kegyetlenségét.
Hasonló sikerkönyvek:
Webdesign, sitebuild és front-end fejlesztés