Elnökök séfje könyv borítója

Jacques Pépin
Elnökök séfje

4.5 (4)
nyomtatás Kedvencek közé
 • Általános fogyasztói ár:2980 Ft
 • Akciós ár: 800 Ft
  Megtakarítás 73.15%
 • Regisztrált vásárlóinknak: 800 Ft
  Megtakarítás: 73.15%
 • Az árak tartalmazzák az általános forgalmi adót.
kosárban van

Elnökök séfje - a könyv részletes tartalma

 • Oldalak száma: 328
 • ISBN: 9789638704320
 • Nyelv: Magyar
 • Kiadás éve: 2006
 • Borító: Cérnafűzött, keménytáblás
 • Súly: 500 gr
 • Fordító: Draskovics Mariann - Gulyás Kriszta

Tizenhárom és fél évesen hagytam abba az iskolát. Koromhoz képest nagyon érett voltam, hiszen apám távolléte ellenére túléltem a háborút, a nélkülözést, a bombázást, ráadásul többször is hosszú időt töltöttem távol a családomtól.. Abban az életkorban, amikor a legtöbb gyerek még reggelit sem képes készíteni magának, én már négy étterem nyüzsgő konyháján is dolgoztam. A világon mindennél jobban vágytam rá, hogy szakács legyek.

Ebben a rabul ejtő memoárban Jacques Pépin séf, akit Julia Child – az USA első és legismertebb sztárszakácsa –, számtalan szakácskönyv szerzője, tévéműsor szereplője és a francia konyha népszerűsítője a “legjobb amerikai szakácsnak” nevezett elmondja, hogyan vált
a szigorú, „régimódi” konyhákban nevelkedett, kezdetben ijedt tanulóból Emmy-díjas szupersztárrá, aki amerikaiak millióit tanította főzni, miközben javában részt vett a nemzet étkezési kultúrájának átformálásában. Megismerhetjük a hatéves Jacques-ot, telve honvággyal a háború sújtotta Franciaországban, amint kosztért-kvártélyért cserébe egy tanyán dolgozi?, bombáktól menekül meg és szemtanúja lesz, ahogy német katonák elhurcolják apját, aki az Ellenállásban harcolt. Jacques hamarosan anyja folyton nyüzsgő kávézójában bizonyul őstehetségnek, majd Franciaország leghíresebb, szigorú hierarchiájukról ismert éttermeiben küzdi fel magát a szamárlétrán. Végül Charles de Gaulle –Francia Államelnök– személyi szakácsa lesz, és a konyhaajtó túlfeléről figyeli a világ újrarendeződését.
Amikor Amerikába megy, hogy Párizs után kipróbálja magát az Újvilágban is, nyomban egy akkor még ismeretlen ínyenc társaság vonzáskörzetébe kerül: Craig Claiborne, a New York Times híres étteremkritikusa, James Beard az amerikai konyhaművészet legismertebb alakja, Julia Child és Jaques Pépin újrafogalmazzák az amerikai gasztronómia értelmét. Mindezek által Jacques-ról bebizonyosodik, hogy mestere a megújulás művészetének: visszautasítja John F. Kennedy –az Egyesült Államok Elnöke– állásajánlatát, hogy Howard Johnsonnal dolgozzon. Egy majdnem halálos kimenetelű autóbaleset után képes megint új irányba terelni a karrierjét. Így válik karizmatikus vezetőjévé annak a kulináris forradalomnak, amely megváltoztatta az amerikaiak ételhez való viszonyát.
A könyvben Jacques legkedveltebb, majd’ fél évszázadon átívelő karrierje során megtanult receptjei között helyet kaptak: anyja merően egyszerű sajtfelfújtjától, felesége vörösbabos sertésoldalasán keresztül a dinsztelt nyúlig, a Római gnocchitól a Provence-i báránycombig.
A könyv szívbemarkoló, időnként vidám, ám mindenképpen elragadó történet egy fiú felnőtté válásáról és arról hogyan válik egy francia falu szakácsinasából a világ egyik leghíresebb séfje. Ezen túl hiteles története annak, hogyan éledt újjá az Egyesült Államok kulináris élete, és hogyan vált az egykor elhanyagolt, nyűgös főzés, a nemzet egyik kedves elfoglaltságává.
Jacques Pépin huszonegy szakácskönyv szerzője. Az elmúlt húsz évben tizenhárom gasztronómiával foglalkozó TV sorozatban szerepelt elsöprő sikerrel.

A könyv legolcsóbban itt, kiadói webshopunkban kapható!

Hozzászólás írása

A véleményezések csak moderálás után jelennek meg. Az e-mail címet kérjük megadni - nem adjuk közre az oldalon, harmadik félnek nem továbbítjuk és kéretlen levelet sem küldünk.

Hasonló sikerkönyvek:
Webdesign, sitebuild és front-end fejlesztés