• Webshop
  • Bor, Szenvedély, Itália
Bor, Szenvedély, Itália könyv borítója

Sergio Esposito
Bor, Szenvedély, Itália

Egy olasz család borok és ételek iránti szenvedélyének története

5 (4)
nyomtatás Kedvencek közé
  • Általános fogyasztói ár:3480 Ft
  • Akciós ár: 2 610 Ft
    Megtakarítás 25%
  • Regisztrált vásárlóinknak: 2 436 Ft
    Megtakarítás: 30%
  • Az árak tartalmazzák az általános forgalmi adót.
kosárban van

Bor, Szenvedély, Itália - a könyv részletes tartalma

  • ISBN: ISBN 978-963-335-031-7
  • Nyelv: magyar
  • Kiadás éve: 2012

Sergio Esposito kisgyermekkorát az itáliai Nápoly városában töltötte. Gyakran elüldögélt a
konyhaasztalnál soktagú, lármás családja körében, ahol friss helyi fogások és rusztikus borok közt élte
mindennapjait. Falta a tejtől csöpögő, gazdag ízű sózott bivaly mozzarellát és a tányérra halmozott
friss prosciuttót (amelyet olyan vékonyra szeleteltek, hogy a kis Sergio átlátott rajta) – így szívta
magába az olasz kultúra alapvető vonását: étel, bor és család elválaszthatatlan egymástól.

Családjával később a New York állambeli Albanybe emigrált, és ott is nőtt fel. Az asztalnál mindig
Aldo bácsikája mellett ült, és a szokványos több órás családi lakomák során bele-belekortyolt
az öreg borospoharába. Így aztán Esposito képzeletében a bor igen zsenge korától a családi
tűzhely melegével, édes-anyja főztjével – és mindenekelőtt hátrahagyott itáliai életükkel – kap-
csolódott össze. Húszas éveiben megcélozta a nagyvárost, New York-ot, és ott vágott neki borász
pályafutásának, és végül megalapította az Italian Wine Merchants (Olasz borkereskedők) nevű cégét,
amely mára az Egyesült Államok vezető olasz borimportőrévé nőtte ki magát. Munkája révén gyakran
utazik szülőhazájába, Olaszországba, ahol újabb borokat kutat fel ügyfeleinek, tovább-képzi magát
az olasz borkészítés terén, és mindezek révén újra felfedezi azt a fajta olaszos életmódot, amelyet
korábban kénytelen-kelletlen maga mögött hagyott.

Sergio könyve egy sodró lendületű, szórakoztató borász-útibeszámoló, tele élénk leírásokkal a
legvonzóbb helyekről – világhírű piemonti pincékről, hatalmas toszkán birtokokról, buja zöld
mezőkről Campaniában, Friuli hűvös hegyvidékéről, Marche régió széljárta partjairól –, és tele
történetekkel emlékezetes emberekről, különböző karakterű, ám egytől-egyig szenvedélyes
borászokról a különc hercegig, aki halála előtt az összes tőkét elpusztítja, nehogy mások rosszul
bánjanak vele.

Sergio Esposito kulináris memoárja éppen olyan izgalmas és élvezetes, mint azok borok és ételek,
amelyekről oly nagy szeretettel ír. Amit ír, az olyan, akár a szőlőtőkék, amelyekről oly lelkesen szól:
rusztikus és mélyen gyökerező, vagy mint a bor: hibátlan, és maradandó élményt nyújt. – Frances
Mayes

Hozzászólás írása

A véleményezések csak moderálás után jelennek meg. Az e-mail címet kérjük megadni - nem adjuk közre az oldalon, harmadik félnek nem továbbítjuk és kéretlen levelet sem küldünk.

Hasonló sikerkönyvek:
Webdesign, sitebuild és front-end fejlesztés